Dröm eller verklighet …

22 februari 2012 § 11 kommentarer

.. eller kan man säga overklighet. Åtminstone kan jag inte låta bli att fundera på vilka drömmar som seglat in och ut genom detta fönster en mörk vinternatt i detta numera övergivna hus. Tänk så många backstugor, torp och gårdar som står övergivna, inte minst i våra Småländska skogar. Vem bodde där? Vad sysslade de med? Hur såg deras liv ut ? Vilka drömmar hade dem? Var det samma drömmar som vi har, eller ?

Vad tänker ni på ?   Ha de Thorsten

Annonser

Taggad: , , , , , , , , , , ,

§ 11 svar till Dröm eller verklighet …

 • MatsNilsson skriver:

  Så bra! Härligt och mystiskt. Kan nästan se andarna susa omkring.
  Underbar bild Thorsten!

  Vänligen Mats

 • MarieK skriver:

  Ödehus vid sidan av de småländska skogsvägarna kan onekligen trigga fantasin. Drömmar om drömmar som går i uppfyllelse är nog ett tema som går igen oavsett tidsepok eller vem som drömmer. Det finns en skön känsla av mystik i bilden som tilltalar mig ; )))

 • James skriver:

  Förutom att det är en vacker bild med sköna färger och god komposition så ger den onekligen en suggestiv stämning.
  /James

 • Rikard Jansson skriver:

  Effektfull bild! Med tanke på ditt val med rörelse och de kalla blå-gröna tonerna så går tankarna osökt till en mardröm. Vore kul att höra lite om dina tankegångar när du knäppte av! 🙂
  /Rikard

 • Anders Åberg skriver:

  Ja alltså, tänker gör jag bara i nödfall, men bilden var riktigt läcker, med en spännande lite spöklik känsla och visst är det spännande och fantasieggande när man hittar gamla övergivna hus.

 • Birgitta skriver:

  Ett övernaturligt ljus och färg som ger många tankar på vad det är du fotograferat.
  /Birgitta

 • naturbilden skriver:

  Skön känsla du fått fram i bilden! Tänkte också på hur många övergivna hus det står längs 45an när man åker till Dalsland och bara i skogen där vi håller till vet jag att det ska finnas rester av ca tretton torp. Tänk vad mycket glömda berättelser!

  /Anna

 • jukkalausmaa skriver:

  Ja gamla övergivna hus väcker tankar och får igång fantasin. Lite kusliga kan de också uppfattas som, särskilt under mörkrets timmar. Precis som i din vackra bild där du verkligen fått fram en mystisk stämning. Mycket snyggt Thorsten!
  /Jukka

 • Erika Ahlberg skriver:

  En lite spökkänsla i bilden med en stark känsla av kyla. Väldigt snygg bild i mitt tycke, som älskar detta lite mystiska och ogreppbara. Visst kan man undra vad som försiggått innanför väggarna i dessa övergivna hus. Och vad hände som gjorde att de blev just övergivna…
  Må gott!
  /Erika

 • Malin Hellesø skriver:

  Gillar bilden. Känns som en ridå som öppnats, för en stund. För att kunna titta in i dået. Dået i nuet.
  Samma funderingar har jag haft många gånger under många år när jag fotograferat öde platser, torp och gårdar. Ofta kommer den där känslan, att det verkar som om dom bara låst dörren och gått därifrån. Alla frågorna man får, inte alltid man får svaren. Särskilt inte från torp och ödehus ingen vet historien kring.
  Jag följde ett skomakartorp under några år, det var lika fascinerande att återvända. Fotografera och föreviga. Att få fortsätta berättelsen på nåt sätt.
  Mycket bra bild!

 • Thorsten skriver:

  Ursäkta att jag varit lite lat den senaste tiden, men just tiden räcker inte alltid till …. alla kommentarer är verkligen mycket uppskattade , men nu långt efteråt känns det lite dumt att kommentera alla … Tack ! Ha de Thorsten

Vad är detta?

Du läser för närvarande Dröm eller verklighet …Thorstens fotoblogg.

Meta