PHOTONATURA PÅ KULTURHUSET I HÄSSLEHOLM

13 mars 2013 § 4 kommentarer

Foto T Klint/PN

Den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura ställer ut på Kulturhuset i Hässleholm med vernissage lördagen 16 mars kl 11-13, med kort föredrag 11.30. Utställningen heter Norden i stort och smått. Bilderna är hämtade från hela Norden och omfattar två motivtyper: stora, imponerande landskap samt fascinerande makrobilder. Det är egentligen två vitt skilda bildtyper som hängda tillsammans på en utställning samspelar och överraskar: likheterna blir tydliga och ibland är det inte helt lätt att se vad som är stort och vad som är smått i bilderna. Kanske kan dessa bildtyper bäst kallas för stora och små landskap.

 

Foto Anna Kristiansson

Foto Anna Kristiansson

 

Norden i stort och smått innehåller bilder från alla årstider och ett brett spektrum av motiv, allt från mäktiga isberg och fjällvyer till häpnadsväckande undervattensmotiv och extremnärbilder. Totalt rymmer utställningen ett 30-tal bilder, några i riktigt stort format.

PhotoNatura är sedan flera år tillbaka en av Sveriges absolut mest aktiva bildgrupper för naturfotografi och har som medlemmar några av landets mest välkända naturfotografer. Norden i stort och smått produceras samma år som föreningen fyller 25 år, något som också kommer att firas med en bokutgivning med medlemmarnas bilder senare under 2013.

Öppettiderna för utställningen är samma som för Hässleholms turistbyrå. Se http://www.hassleholm.se/1011 för vidare information.

Utställningen pågår till och med den 13 april.

Annonser

Taggad: , , ,

§ 4 svar till PHOTONATURA PÅ KULTURHUSET I HÄSSLEHOLM

 • Mycket intressant, hoppas att jag får möjlighet att åka dit!
  Underbar sommarbild med härligt ljus!
  /Kerstin

 • Anna Ulmestrand skriver:

  Mycket lockande! Detta är något jag verkligen skulle vilja se! En fantastisk övre bild som stämmer väl in mot Annas nedre trots att de är tagna från helt olika tidpunkter vad jag kan se. Är övertygad om att ni lagt ner ett gediget arbete med att få bilder samverkar för att ge ett imponerande intryck:-) Mvh Anna

  • Thorsten skriver:

   Tack Anna, jo hela utställning bygger i princip på en form av diptyker, stort o smått etc. Hoppas på att få se dig. Ha de Thorsten

Vad är detta?

Du läser för närvarande PHOTONATURA PÅ KULTURHUSET I HÄSSLEHOLMThorstens fotoblogg.

Meta